Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 aprilie 2016, 09:45 views 8890
Grădinița ”Sălcioara” – inaugurată în satul Avdarma (Foto)
01 aprilie 2016, 09:45 views 8890

Grădinița ”Sălcioara” – inaugurată în satul Avdarma (Foto)

Ambasada României în Republica Moldova și conducerea Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM) au inaugurat miercuri, 30 martie 2016, grădiniţa „Sălcioara", din satul Avdarma, UTA Găgăuzia.

De asemenea, la eveniment au participat viceguvernatorul UTA Găgăuzia, Olesea Tanasoglo, primarul satului Avdarma, Ivan Casîm, reprezentanți ai Adunării Populare, precum și alți oficiali regionali și locali, potrivit unui comunicat de presă.

Fondurile alocate prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova" grădiniței din Avdarma, au fost folosite pentru reparația integrală a acoperișului, construcția sălii de sport și dotarea cu echipament sportiv şi mobilier.

Grădiniţa "Sălcioara" din satul Avdarma este frecventată de 140 de copii cu vârsta între 3 și 7 ani.

Programul evenimentului a mai cuprins un eveniment festiv dedicat aniversării a 40 de ani a grădiniţei „Sălcioara" și un program artistic.

Pentru renovarea şi dotarea grădiniţelor din Republica Moldova Guvernul României a alocat 20 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova" şi 3 milioane de euro prin proiectul „Sporirea accesului și a gradului de participare a copiilor la educație timpurie în Republica Moldova".

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Avdarma , grădiniţa , Găgăuzia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1767
Populația:
493 locuitori

Troiţa Nouă este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Anenii Noi și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 493 de oameni. Satul Troiţa Nouă a fost menționat documentar în anul 1767.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.