Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 martie 2012, 12:46 views 6976
21 martie 2012, 12:46 views 6976

Pe primăria oraşului Soroca va fi arborat drapelul istoric al Moldovei

Pe primăria oraşului Soroca va fi arborat drapelul istoric roș-albastru al Moldovei. O decizie în acest sens a fost luată de consiliul orașului, în ciuda boicotului din partea fracțiunilor liberal-democraților și democraților, relatează MOLDNEWS.

Potrivit primarului Elena Bondarenco, totodată orașul este declarat drept zonă de susţinere deosebită a Bisericii Ortodoxe din Moldova și interzicere a propagandei minorităților sexuale. Această decizie a fost salutată de către clerul local, societatea civilă și populație.

Amintim, că anterior au mai fost arborate steaguri istorice ale Moldovei în fața consiliului raional Edineț, primăriei Brătușeni și a primăriei Cimișlia. În plus, au fost declarate drept zone de susţinere deosebită a Bisericii Ortodoxe din Moldova și interzicere a propagandei minorităților sexuale municipiul Bălți, orașul Cahul, comunele Chetriș și Hiliuți, Fălești.

Comentarii

 (1)
  • #1 cristi1leu Răspunde Citează selecţia
    Ce fel de drapel istoric? NU exista asa ceva? Unde este pomenit acest drapel si de cine a fost creat el in trecut? E o facatura de toata jena. Prostii cand nu au cu ce sa atace si sa discrediteze, inventeaza diferite intrumente si minciuni cu care manjesc adevarul istoric. Sunt niste canalii cei care sustin astfel de manifestari, sunt falsi patrioti si adevarati criminali. Eu nu lupta pentru binele comun si pentru prosperarea tarii, ci impotriva valorilor adevarate, totul pentru imbogatirea lor si propasirea clanurilor mafiote si criminale. A fost un blestem pentru omenire comunismul si este in continuare o otrava care omoara tari si oameni care vor sa traiasca in pace si bunastare. Domnul o sa-i judece, insa acum sunt pe mana noastra si trebuie sa fie redusi la tacere.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1107 locuitori

Bursuceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţle Slobozia-Măgura și Bursuceni. Localitatea este situată în valea rîului Ciulucul Mic, la o distanţă de 37 km de oraşul Sîngerei şi la 88 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1107 oameni. Satul Bursuceni a fost menționat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.