Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 septembrie 2015, 16:50 views 7650
La Soroca va avea loc ediția a cincea a Festivalului Național al Mărului (Foto)
25 septembrie 2015, 16:50 views 7650

La Soroca va avea loc ediția a cincea a Festivalului Național al Mărului (Foto)

Devenit deja tradițional, Festivalul Național al Mărului va avea loc în orașul Soroca pe 26 septembrie. Începînd cu 2011, organizatorii festivalului atrag producătorii de mere din toată țara, transmite NOI.md.

Obiectivul principal al organizatorilor festivalului este formarea imaginii pozitive a raionului Soroca și crearea noilor posibilități pentru producătorii locali de mere.

Orașul Soroca găzduiește în mod binemeritat Festivalul Național al Mărului pe parcursul ultimilor cinci ani. Raionul Soroca este vestit prin mari suprafețe de livezi și are statutul neoficial de „Capitală a Livezilor" din Moldova.

În cadrul festivalului producătorii agricoli, exportatorii de mere și experții vor împărtăși experiența de cultivare a merelor, procesare, infrastructura păstrării și transportării recoltei. Organizator al evenimentului este Proiectul Competitivitatea agricolă şi dezvoltarea întreprinderilor (ACED). Festivalul va prezenta interes nu numai pentru adulți, dar și pentru copii. Ei vor fi implicați în diverse manifestări distractive. Vor gusta inclusiv tradiționala plăcintă americană cu mere, care va fi preparată de persoane oficiale din SUA.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

mere , Festival , fructe si legume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
798 locuitori

Sevirova este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca și Sevirova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Florești și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Sevirova a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.