Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

Lemn din crucea lui Isus Hristos la Șoldănești

Creştinii din satul Olişcani raionul Şoldăneşti ziua de duminică au sărbătorit-o triplu. Pe lîngă faptul că oamenii au cinstit cea de-a şaptea zi şi sărbătoarea Tăierii capului Sfîntului Ioan Botezătorul, zeci de enoriaşi au venit să întîmpine şi sipetul cu fragmente din lemnul din crucea pe care a fost răstignit Isus Hristos şi moaşte ale mai multor sfinţi, toate aduse din Grecia.

Graţie lui Andrian Babin, parohul Bisericii sfîntul Nicolae din localitate, moaştele sfîntului Panteleimon tămăduitorul de boli, moaştele sfîntului Teodor Tiron şi părticică din răstignirea Domnului Isus Hristos au fost aduse la Olişcani. Mai mulţi tineri şi vîrstnici au venit la sfînta biserică pentru a se închina sfintelor moaşte şi pentru a se ruga de sănătate şi pace în familiile lor. La evenimentul sacru a participat un sobor de preoţi din republică.

După ce au finisat liturghia, enoriaşii s-au închinat în faţa lădiţei sfinte, după care au fost miruiţi cu ulei sfînt. În predica de la finalul slujbei, creştinii au fost anunţaţi că moaştele sfinţilor vor fi găzduite de lăcaşul Domnului din Olişcani mai multe zile, iar cei care au gospodăriile, dar şi sufletele deschise în faţa Domnului, vor fi vizitaţi şi la domiciliu.

Sursa: canalregional.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2245 locuitori

Tigheci este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cuporani și Tigheci. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2245 de oameni. Satul Tigheci a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.