Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 septembrie 2011, 17:04 Miniatura views 5417
01 septembrie 2011, 17:04 Miniatura views 5417

Aniversarea a 423 de ani a orașului Florești

Aniversarea  celor 20 de ani de la proclamarea independenţei RM a fost serbată cu mult fast în întreaga ţară, iar la Floreşti sărbătoarea a continuat şi a d oua zi. Floreştenii au marcat la 28 august şi 423 ani de la înfiinţarea oraşului lor.

Cu această frumoasă ocazie, pe Piaţa Independenţei a fost organizat un concert de muzică şi dans, susţinut de cei mai tineri artişti amatori din Floreşti. Oaspeţii oraşului, cît şi locuitorii au putut vizita în această zi expoziţia-tîrg „Fabricat în Floreşti”, cu participarea întreprinderilor locale care au avut posibilitatea de a-și promova producția proprie. Deși ținta lor a fost potențialul cumpărător, totuși un interes sporit au acordat cei mai tineri vizitatori care mereu dau dovadă de curiozitate. Participanților la expoziția –tîrg ,,Fabricat în Florești”, li s-au înmînat diplome.

Locuitorii s-au bucurat de concertul susținut de tinerele talente floreștene.Organizatorii au încercat să mențină spiritul marii sărbători prin susținerea acestor activități cultural-artistice. Spre seara zilei, intrepretul îndrăgit, Ionel Istrati a reușit să creeze o adevărată atmosferă de sărbătoare care a fost susținută de formația de etno-rock din orașul Bălți.

Sursa: flortv.net

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1451
Populația:
3331 locuitori

Ţaul este un sat şi comună din raionul Donduşeni, Ţaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Ţaul este situat în partea de sud a raionului Donduşeni, la o distanţă de 6 km de orașul şi de gara Donduşeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3331 de oameni. Satul Ţaul a fost întemeiat în anul 1451 sub numele Alboteşti.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.