Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 octombrie 2011, 15:05 Miniatura views 4505
26 octombrie 2011, 15:05 Miniatura views 4505

Sprijinul activităţii civice la Florești

Elevii din Liceul Teoretic „Anton Cehov” din oraşul Floreşti au participat la training-ul cu genericul „Sprijinul activităţii civice”, organizat de televiziunea FLOR TV.

Jurnalismul cetăţenesc numit şi jurnalism participativ este un act de participare activă a cetăţenilor la colectarea şi analiza ştirilor şi informaţiilor. Acesta reprezintă un fenomen relativ nou care, datorită tehnologiilor informaţionale în epoca Internetului, capătă vertiginos vigoare şi cîştigă prestigiu.

În urma discuţiilor, s-a constatat că tinerii de astăzi dispun de sprijin tehnic, ceea ce le-ar permite să le spună sau să le arate şi altora ce au văzut sau ce au trăit ei, astfel devenind jurnalişti de ocazie. Trei din cinci persoane în orice moment dispun de un telefon cu funcţie de înregistrare video.

În scopul de a sprijini activitatea civică, televiziunea FLORTV a creat o rubrică specială „Ştirea ta” pe site-ul www.flortv.net. Aici puteţi găsi toată informaţia trimisă de cetăţenii activi. În plus, aceste materiale devin subiecte ale reportajelor prezentate în ştiri.

 

Sursa: flortv.net




Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
677 locuitori

Pervomaisc este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pervomaisc și Constantinovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 677 de oameni. Satul Pervomaisc a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.