Mergi spre compartimentul: Meşteşuguri populare
04 septembrie 2014, 11:54 Meşteşuguri populare views 29499
04 septembrie 2014, 11:54 Meşteşuguri populare views 29499

Un moldovean are o colecţie record de machete de nave maritime

Alexandru Bodean este deţinătorul unei impresionante colecţii de nave maritime, pe care le confecţionează singur. Bărbatul, antrenor de profesie, spune că s-a apucat să modeleze corăbii pentru a scăpa de rutină, iar acum nu-şi mai poate imagina viaţa fără această ocupaţie, relatează prime.md.

Pentru Alexandru Bodean modelarea machetelor de corăbii a devenit un mod de viaţă.

Alexandru Bodean este profesor de sport şi un luptător de sambo. Totuşi, cea mai mare pasiune a sa este marea, corăbiile şi piraţii, care l-au vrăjit încă pe cînd era copil.

Pînă în prezent, modelistul a creat peste 150 de machete. Este o muncă enormă, ţinînd cont de faptul că cea mai simplă navă are zeci de mii de detalii, dintre care, majoritatea sînt minuscule.

Nici chiar la serviciu, bărbatul nu se desparte de corăbiile sale. Cînd are cîteva minute de răgaz, se retrage în biroul său şi se apucă de modelat.

În acest an, Alexandru Bodean intenţionează să deschidă o expoziţie cu vînzare a machetelor navale.

Cuvinte cheie:

colectie , nave , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
2712 locuitori

Speia este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Grigoriopol și la 80 km de Chișinău. Populaţia satului Speia alcătuia 2712 oameni în anul 2012. Satul Speia a fost menționat documentar în anul 1711.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.