23 iulie 2015, 10:28 Sănătate views 19239
23 iulie 2015, 10:28 Sănătate views 19239

Află care este greutatea ta ideală!


Foto: incomemagazine.ro

În această perioadă, în întreaga lume, foarte mulți oameni sunt supraponderali sau obezi. Mulți dintre aceștia nu își dau seama de acest lucru și ajung să creadă că greutatea lor este normală, iar ceilalți oameni sunt, de fapt, anormali, prea slabi.

În urma chestionării a 1015 femei adulte, în anul 2012, în S.U.A., s-a ajuns la concluzia că femeile cîntăresc, în medie, cu 6,35 kg. mai mult decît cele care au participat la un sondaj similar în anul 1990. De asemenea, greutatea pe care ele o consideră ideală, este cu 5 kg. mai mare decît ceea ce credeau cele chestionate în 1990.

Așadar, este de reținut faptul că, petrecîndu-ți zi de zi timpul printre oameni supraponderali, ajungi să crezi că sunt normali, iar ceilalți au o problemă. Astfel, fără să-ți dai seama, vei ajunge să te “aliniezi” cu ei.

Deci, cum putem afla care este greutatea noastră ideală? Surprinzător, IMC (indicele de masă corporală) nu este cea mai bună alternativă, deoarece ignoră factori precum tipul de corp, genetica și masa musculară.

Cel mai bine este să ai ca unități de măsură sănătatea și fericirea, nu cifrele. Gîndește-te la momentul în care te-ai simțit sănătos și fericit hrănindu-te bine și corect, fără a te înfometa. Greutatea din acel moment este cea ideală pentru tine. Dar, fii realist: nu spera să ai greutatea din adolescență sau din ziua nunții, dacă a trecut mult timp de atunci.

Dacă nu-ți poți aminti un moment în care te-ai simțit sănătos, calculează-ți greutatea optimă cu una dintre cele 2 formule:
Metropolitan Life Insurance

Bărbați: 50+[0,75*(h-150)]+[(v-20)/4]
Femei: 50+[0,75*(h-150)]+[(v-20)/4]*0.9

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , dieta , corp

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
1913 locuitori

Drăguşenii Noi este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horodca și Dragușenii Noi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1913 oameni. Satul Drăguşenii Noi a fost menționat documentar în anul 1522.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.