20 iulie 2015, 11:05 Sănătate views 13185
20 iulie 2015, 11:05 Sănătate views 13185

Cîte fructe trebuie să mîncâm pentru a preveni apariţia cancerului


Foto: sobesednik.ru

Experții susţin, că una dintre principalele cauze ale îmbolnăvirilor de cancer la nivel mondial este alimentarea incorectă. Majoritatea oamenilor consumă fructe, însă doar douăzeci și două de procente din populaţia lumii consumă o cantitate suficientă.

O persoană ar trebui să includă în meniul său zilnic cinci porţii de fructe, pentru ca organismul să primească o cantitate suficientă de elemente nutritive şi fibre necesare.

Medicii continuă să insiste ca oamenii să respecte măcar cît de cît dieta în baza hranei vegetale, care include folosirea în alimentaţie a leguminoaselor, cerealelor integrale, legumelor şi fructelor. În plus, fructele trebuie consumate cu pieliţă, deoarece anume aici se află fibrele, ce conțin o cantitate foarte mare de antioxidanți. În intestin, are loc procesul de eliberare a compușilor fibrelor care protejează celulele de leziuni.

 

Sursa: sobesednik.ru

Cuvinte cheie:

sanatate , boala , fructe si legume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9063 locuitori

Cupcini este un oraş în Raionul Edineţ, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii,  străbătut de rîul Ciuhur, oraşul Cupcini este situat la o distanţă de 194 km de Chișinău. Conform datelor statistice, în anul 2008, populaţia oraşului constituia 9063 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1431, cînd Alexandru cel Bun întărea stăpînirea asupra „vadului de piatră de pe Ciuhur” lui Cupcici vornic, a cărui nume îl ia satul.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.