11 ianuarie 2022, 09:45 Sănătate views 1840
Centrul COVID-19 de la Moldexpo va fi reactivat
11 ianuarie 2022, 09:45 Sănătate views 1840

Centrul COVID-19 de la Moldexpo va fi reactivat

Autoritățile Chișinăului prevăd o creștere a cazurilor de coronavirus în perioada următoare și anunță reactivarea Centrului COVID-19 de la Moldexpo, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlcă, a informat în ședința on-line de astăzi a serviciilor municipale că primăria va reactiva Centrul COVID-19 de la Moldexpo, pentru a face mai rapid triajul pacienților suspecți la noul coronavirus. "Sîntem siguri că, după Sărbătorile de iarnă, vom asista la creșterea numărului de îmbolnăviri de COVID-19 în Chișinău. Reactivarea Centrului COVID-19 de la Moldpexpo face parte din măsurile municipalității de răspuns la un viitor val de coronavirus, care, datorită mobilității cetățenilor, va apărea", a declarat oficialul.

Potrivit sursei citate, statul moldovean nu poate fi o excepție la ceea ce se întîmplă în regiune. „Republica Moldova nu poate să fie o excepție. Observăm o creștere a numărului de infectări cu coronavirus în regiune. Mobilitatea sporită a populației înainte de sărbători, călătoriile din și spre Moldova, vor face posibilă apariția valului de Omicron în Chișinău, trebuie să fim pregătiți", a declarat Gîlcă.

În același timp, oficialul a spus că imunizarea locuitorilor orașului va continua. "Am stabilit ca obiectiv principal să imunizăm circa 70% din populația municipiului pînă în luna aprilie", a precizat el.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , Moldexpo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906-1910
Populația:
796 locuitori

Lebedenco este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ursoaia, Hutulu și Lebedenco. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cahul și la 185 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 796 de oameni. Satul Lebedenco a fost întemeiat între anii 1906-1910 cu denumirea Crihana Nouă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.