10 august 2021, 11:00 Sănătate views 1766
Redeschiderea secţiilor COVID din spitale: Numărul infectaților, în creștere
10 august 2021, 11:00 Sănătate views 1766

Redeschiderea secţiilor COVID din spitale: Numărul infectaților, în creștere

Creşterea cazurilor de COVID-19 duce la redeschiderea secţiilor COVID din spitale: la mai puţin de o lună de la închidere, Spitalul Clinic Republican ''Timofei Moşneaga'' a luat decizia redeschiderii secţiei unde au fost deja internaţi trei pacienţi infectaţi cu SARS-COV-2.

"În cadrul Spitalului Clinic Republican în baza ordinului Ministerului Sănătăţii a fost deschisă o secţie de terapie intensivă COVID-19 cu capacitatea de 14 paturi, însă cu posibilitatea de suplimentare a locurilor. În caz de necesitate, spitalul este pregătit de a deschide noi secţii pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus", a informat Marina Zimbliuc, purtătorul de cuvînt al Spitalului Clinic Republican ''Timofei Moșneaga'', transmite Publika.md.

Acum, două săptămîni au fost redeschise primele secţii pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 la Cahul, Bălţi, Ceadîr-Lunga şi Comrat, în condiţiile înmulţirii îmbolnăvirilor în aceste raioane.

Ministerul Sănătăţii va redeschide secţiile COVID-19 în localităţile unde numărul zilnic de îmbolnăviri creşte semnificativ.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

spital , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
207 locuitori

Roşcanii de Sus este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Satul Roșcanii de Sus este situat la o distanță de 43 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1895.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.