01 februarie 2021, 11:30 Sănătate views 7790
01 februarie 2021, 11:30 Sănătate views 7790

Mîncarea de tip fast-food provoacă alergii şi astm la copii

Mîncarea de la fast-food ar putea sta în spatele creşterii alarmante a cazurilor de ast în rîndul copiilor, arată un studiu internaţional.

O echipă de cercetători din Noua Zeelandă, Spania, Australia, Germania şi Anglia a descoperit că adolescenţii care mănîncă alimente de tip fast-food, cel puţin trei zile pe săptămînă, au cu 40% mai multe şanse de a dezvolta astm, decît cei care mănîncă sănătos. Studiul a constatat că riscul de astm sever creşte cu 27% la copiii mici care mănîncă în mod regulat de la fast-food. De asemenea, rinitele şi eczemele severe îi afectează într-o proporţie mult mai mare pe aceştia. Cercetarea, publicată în revista Thorax, a demonstrat, de asemenea, că există o mai mare cauzalitate între alergii şi alimentaţie, decît între alergii şi igienă.

Principalul dezavantaj al mîncării fast-food este că aceasta conține acizi grași saturați, care scad imunitatea. Fructele sînt bogate în antioxidanți și alte substanțe benefice.

Cuvinte cheie:

sanatate , alimentatie , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1889
Populația:
201 locuitori

Reteni-Vasileuţi este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Reteni-Vasileuți a fost menționat documentar în anul 1889.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.