17 martie 2021, 12:00 Sănătate views 2536
Cît de periculos este COVID-19 pentru femeile însărcinate și nou-născuții
17 martie 2021, 12:00 Sănătate views 2536

Cît de periculos este COVID-19 pentru femeile însărcinate și nou-născuții

Multe gravide din Moldova au suportat cu ușurință COVID-19 și au născut copii sănătoși.

Despre aceasta a declarat binecunoscutul pediatru Mihai Stratulat, vorbind în emisia unui post privat de televiziune, transmite Noi.md.

Vorbind despre cît de periculos este COVID-19 pentru femeile gravide și nou-născuții, el a menționat că, în practica sa a întîlnit mai multe femei gravide care au suferit de coronavirus și a dat naștere la copii absolut sănătoși, fără complicații.

"Dar trebuie de adunat statistici cu privire și la alte cazuri. Știu că au existat complicații într-un alt caz în care copilul s-a născut într-o formă gravă. Dar acest caz nu a fost încă investigat pe deplin și nu există nicio certitudine că aceste complicații au fost cauzate de coronavirus sau au existat alte patologii. Dar multe femei însărcinate din Moldova au tolerat cu ușurință COVID-19 și au dat naștere unor copii sănătoși", a subliniat Mihai Stratulat.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , pericol , sarcină

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1471
Populația:
996 locuitori

Poiana este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Poiana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 996 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Poiana datează din anul 1471.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.