30 iunie 2019, 09:30 Sănătate views 18188
30 iunie 2019, 09:30 Sănătate views 18188

Un măr pe zi poate înlocui sala de sport

Consumul de mere se pare că este una dintre principalele metode care pot ajuta la dispariţia grăsimii în exces din corp. Oamenii de ştiinţă susţin că în coaja fructului există o substanţă care are proprietatea de a "arde" caloriile.

Această calitate a merelor a fost descoperită într-un studiu în cadrul căruia şoarecii care au fost trataţi cu respectiva substanţă - numită acid ursolic - au luat mult mai puţin în greutate, deşi au mîncat mai mult decît alţi şoareci care nu au urmat tratamentul.

Mai mult, se pare că acest compus menţine un nivel moderat al zahărului în sînge şi împiedică depunerea grăsimilor în zona ficatului. Cercetarea specialiştilor de la Universitatea din Iowa a relevat faptul că acidul ursolic, care se găseşte şi în afine, prune, busuioc, oregano şi cimbru, poate stimula creşterea ţesutului muscular şi ţesutului adipos brun, un tip de ţesut în care grăsimile sunt arse mai rapid .

Proprietăţile acidului ursolic le-ar aduce un beneficiu şi oamenilor în vîrstă, menţinîndu-le masa musculară şi reducînd riscul fracturilor. Din acest motiv, dr. Adams a declarat că intenţionează să continue cercetările, de data aceasta pe oameni.

Cuvinte cheie:

alimentatie , sport , dieta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1732
Populația:
353 locuitori

Sărăței este un sat din cadrul comunei Hîrjău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 106 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 353 de oameni. Satul Sărăței a fost menționat documentar în anul 1732.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.