18 aprilie 2018, 11:15 Sănătate views 9945
Medicii de familie vor îndeplini mai puține formulare
18 aprilie 2018, 11:15 Sănătate views 9945

Medicii de familie vor îndeplini mai puține formulare

Medicii de familie vor îndeplini mai puține formulare decît în prezent, a anunțat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit unui comunicat de presă remis de instituție, modificarea va permite debirocratizarea asistenței medicale primare și eficientizarea acesteia.

La fel, prin această măsură, autoritățile își propun utilizarea mai rațională a timpului planificat pentru consultație și îmbunătățirea comunicării între medic și pacient. Totodată, se dorește asigurarea unui acces echitabil şi sporirea eficienţei şi calităţii serviciilor medicale prestate pacienților.

Astfel, instituțiile medicale primare vor trebui să prezinte, trimestrial, doar îndeplinirea indicatorilor de performanță la următoarele categorii: prevenirea, depistarea precoce și supravegherea maladiilor cardiovasculare, a diabetului zaharat, a stărilor precanceroase și a cancerului, tuberculozei, datele privind gravidele și copiii.

Prin obținerea acestor date, ministerul urmăreşte îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale prestate, depistarea precoce a maladiilor şi supravegherea pacienţilor cu maladii cronice în condiţii de ambulator.

De asemenea, ministerul și-a propus continuarea activităților de debirocratizare a activității medicului de familie prin implementarea fișei medicale electronice și a certificatului de concediu medical electronic etc.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

medic , Ministerul Sănătății

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
169 locuitori

Lugovoe este un sat din cadrul comunei Regina Maria, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 169 de oameni. Satul Lugovoe a fost înființat în anul 1965.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.