17 aprilie 2015, 10:53 Sănătate views 12293
17 aprilie 2015, 10:53 Sănătate views 12293

Uitați de șamponuri scumpe, o alimentare corectă va face părul mai frumos


Foto: charla.ru 

Un păr lung, frumos și sanatos nu se obține printr-o minune. Aceste rezultate cer timp, atenție și o ingrijire temeinică.

Phil Lempert, un expert american pe produse, a declarat că de starea de sănătate depinde de faptul dacă ai părul de lux şi sănătos. Leguminoasele precum lintea si fasolea neagră ne oferă proteine ​​care sînt necesare pentru păr, cum ar fi fierul, zincul și biotina, care este esenţială pentru un păr  frumos, conform upi.com.

Alimentele bogate în omega-3, cum ar fi somonul și sardinele sînt, de asemenea, bogate în proteine, vitamina B12 și fier, sînt esenţiale pentru a furniza substanțe nutritive la celule, şi anume, foliculii de păr.

Legumele cu frunze verzi vă ajută să aveți un păr sănătos lung. Spanacul, broccoli și varza sînt o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, ceea ce este important pentru sebum - o substanță uleioasă, care este similară cu balsamul natural pentru par. Morcovii sînt, de asemenea, o sursă bună de beta-caroten, precursor al vitaminei A.

Surse utile de proteine, cum ar fi ouăle, carnea de pui şi curcan conţin materiale de construcţie pentru un păr sanatos. Alimentarea lipsită de proteine ​​poate duce la păr slab şi fragil. De asemenea, ouăle conţin biotină şi vitamina B12 - două ingrediente ale frumuseții.

Cuvinte cheie:

sanatate , dieta , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
258 locuitori

Cucuieţii Noi este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Cucuieţii Noi a fost atestat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.