21 februarie 2018, 10:41 Sănătate views 8262
Oamenii care fac sport ar putea avea creiere mai mari
21 februarie 2018, 10:41 Sănătate views 8262

Oamenii care fac sport ar putea avea creiere mai mari

Un nou studiu publicat în jurnalul Neurology arată că oamenii care nu au făcut sport aveau un creier mai mic decît cei care fuseseră mai activi, la un interval de 20 de ani, relatează CSID.

Scanările au arătat că persoanele cu o capacitate redusă de mişcare - definită ca perioada de timp în care o persoană poate alerga pe bandă înainte ca pulsul inimii să ajungă la un anumit prag - aveau o probabilitate mai mare să aibă creiere mai mici mai tîrziu în viaţă, comparativ cu oamenii care aveau un nivel de fitness ridicat la vîrsta mijlocie.

În plus, persoanele care au prezentat o tensiune şi un puls al inimii ridicate în timpul exerciţiilor au prezentat o probabilitate mai mare de a avea creiere mai mici. O tensiune care depăşeşte valorile normale şi un puls al inimii ridicat ar putea indica un nivel de fitness redus.

Conform CSID, studii anterioare au arătat că activităţile fizice ajută creierul să combată declinul cognitiv.

"Nu se ştie încă cu exactitate la ce punct în viaţă activităţile fizice sînt cele mai importante pentru sănătatea creierului. Nu putem spune în urma studiului nostru dacă o formă fizică bună în rîndul adulţilor de vîrstă mijlocie sau mai tîrziu în viaţă face diferenţa", a declarat autorul studiului, Nicole Spartano, de la Universitatea din Boston.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

sport , creier , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2775 locuitori

Răspopeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Răspopeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 25 km de orașul Șoldănești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2775 de oameni. Pentru prima dată satul Răspopeni este menționat într-un document datînd din anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.