10 februarie 2017, 10:40 Sănătate views 4713
Majoritatea moldovenilor din grupurile de risc vor fi vaccinați
10 februarie 2017, 10:40 Sănătate views 4713

Majoritatea moldovenilor din grupurile de risc vor fi vaccinați

Ministerul Sănătății și-a luat angajamentul ca 95% dintre persoanele din grupurile de risc să fie vaccinate împotriva bolilor infecțioase, în următorii trei ani. O decizie în acest sens a fost aprobată de Minister și face parte din Programul Național de Imunizări. Documentul a fost elaborat de experți din SUA, cu susținerea UNICEF Moldova.

Pe parcursul celor trei ani, reprezentanții ministerului își propun să îmbunătățească nivelul de acoperire vaccinală și să sporească încrederea populației în calitatea vaccinurilor. În acest scop, publicul va fi informat despre beneficiile imunizării pentru sănătate.

Promovarea vaccinării va fi efectuată prin intermediul companiilor de comunicare cu părinții sau persoanele care dețin tutela asupra copiilor, lucrătorii medicali, autoritățile și mass-media.

Totodată, pînă în 2020, vor fi editate și distribuite pe larg broșuri, materiale informative, ghiduri de instruire și comunicare pentru populație și pentru personalul medical.

Ministerul Sănătății și-a asumat responsabilitatea să asigure populația cu vaccinuri de calitate, aprobate de OMS și să îmbunătățească condițiile de păstrare a preparatelor. În același timp, Centrul Național de Sănătate Publică va lua măsuri pentru a preveni răspîndirea maladiilor infecțioase.

Imunizarea este cea mai eficientă metodă de a preveni îmbolnăvirile, complicațiile bolilor infecțioase şi decesele premature.

Potrivit medicilor, datorită imunizărilor, în Republica Moldova a fost eliminată poliomielita. Totodată, au fost înregistrate rar cazuri de difterie, tuse convulsivă și tetanos. Rata copiilor bolnavi de hepatita virală B a scăzut de peste 20 ori.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

sanatate , riscuri , vaccin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1074 locuitori

Bîc este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.54 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.55 km. Localitatea se află la distanța de 3 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1074 de oameni. Satul Bîc a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.