07 februarie 2017, 12:25 Sănătate views 5337
Regulamentul privind fertilizarea in vitro în baza poliței, făcut public (Doc)
07 februarie 2017, 12:25 Sănătate views 5337

Regulamentul privind fertilizarea in vitro în baza poliței, făcut public (Doc)

La Institutul Mamei și Copilului va fi creată o comisie care va analiza dosarele depuse de familiile care solicită o procedură de fertilizare in vitro în baza poliței de asigurare medicală. Specialiștii din cadrul comisiei vor stabili, în baza criteriilor prestabilite, cuplurile eligibile.

În acest sens, Ministerul Sănătății a elaborat un regulament, pe care l-a propus pentru consultări publice.

Cuplul sau un membru al cuplului va prezenta personal dosarul spre examinare secretarului comisiei de evaluare. Actele necesare sunt specificate în prezentul proiect de regulament. Membrii comisiei vor fi responsabili de gestionarea și actualizarea listei de așteptare.

Procedura de fertilizare in vitro va fi efectuată la una din cele patru clinici private din țară care prestează astfel de servicii medicale. Este vorba despre Centrul Medical Repromed, Clinica New Med Life, Clinica TerraMed și Spitalul Internațional Medpark.

Clinicile urmează să fie contractate de către Compania Națională de Asigurări în Medicină. O procedură de fertilizare in vitro va costa 31.729 de lei. Suma nu include costurile pentru medicamentele pe care le va administra paci

nta în condiții de ambulatoriu.

Regulamentul cu privire la prestarea serviciilor de fertilizare in vitro din mijloacele fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală poate fi consultat pe particip.gov.md. Sugestiile și comentariile cu privire la conținutul documentului pot fi exprimate până în data de 14 februarie.

Conform statisticilor Centrului "Sănătatea Reproducerii și Genetică Medicală", în prezent aproximativ 140.000 de cupluri de vârstă reproductivă sunt infertile.

În 3.000 de cazuri problema poate fi soluționată doar prin fertilizarea in vitro.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

sanatate , Fertilizare in vitro

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
451 locuitori

Unchiteşti este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la km de 152 Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 451 de oameni. Satul Unchitești a fost menționat documentar în anul 1483.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.