02 septembrie 2015, 10:37 Sănătate views 7901
Al doilea caz de îmbolnăvire cu antrax în Moldova
02 septembrie 2015, 10:37 Sănătate views 7901

Al doilea caz de îmbolnăvire cu antrax în Moldova

În Moldova a fost înregistrat al doilea din ultima lună caz de îmbolnăvire cu antrax. Cu simptome ale acestei boli periculoase la spitalul raional din Comrat s-a adresat un bărbat de 48 de ani din satul Avdarma.

Şeful secţiei de control al bolilor infecţioase a Centrului Naţional de Sănătate Publică, Vasili Sohoţchi, a comunicat pentru "Infotag" că trei păstori au tăiat oi şi două dintre ele erau infectate. Peste un timp păstorul de 48 de ani a simţit slăbiciuni, febră, precum şi s-a inflamat braţul stâng.

Bărbatul s-a adresat medicilor, unde după ce au fost studiate analizeze a fost diagnosticat cu antrax. Potrivit lor, starea bărbatului este moderat de gravă.

Ceilalţi doi bărbaţi nu au simptome de infectare cu antrax.

Ultimul caz de îmbolnăvire cu antrax a fost înregistrat pe 18 august 2015 în raionul Teleneşti, la nordul Moldovei.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

antrax , sanatate , boala , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
2652 locuitori

Hîrjău (Erjovo) este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. În componența comunei intră satele Sărăței, Hîrjău și Mihailovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 2652 de oameni. Satul Hîrjău a fost menționat documentar în anul 1765.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.