21 august 2015, 15:30 Sănătate views 8379
Un bărbat din satul Zgărdeşti, raionul Teleneşti, s-a infectat cu antrax
21 august 2015, 15:30 Sănătate views 8379

Un bărbat din satul Zgărdeşti, raionul Teleneşti, s-a infectat cu antrax

Un bărbat de 40 de ani din satul Zgărdeşti, raionul Teleneşti, s-a infectat cu antrax. Diagnosticul a fost confirmat la începutul săptămânii, potrivit Centrului Naţional de Sănătate Publică.

Pe 18 august curent, bărbat a fost internat la spitalul raional Sângerei cu suspecţii la antrax. Astfel, acesta acuza slăbiciune generală, febră până la 38 0C, ulcere pe degete şi inflamaţie a braţului şi antebraţului drept.

Bolnavul este cioban în localitate şi fără a consulta specialistul veterinar a sacrificat o capră, iar semnele de boală au apărut câteva zile mai târziu.

Conform CNSP, acesta s-a adresat singur la spitalul raional, unde a fost spitalizat. Ulterior, pentru continuarea tratamentului bărbatul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă".

Pacientul se află în stare de gravitate medie. Specialiştii CSP Teleneşti continuă măsurile de combatere şi profilaxie a focarului.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

antrax , Moldova , infecție , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
3111 locuitori

Satul Costuleni este un sat și comună din raionul Ungheni. Costuleni este unicul sat din comuna cu același nume. Este amplasat la o distanţă de 18 km de oraşul Ungheni şi la circa 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3111 oameni. Satul Costuleni a fost întemeiat în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.