20 octombrie 2011, 11:59 Sănătate views 4613
20 octombrie 2011, 11:59 Sănătate views 4613

Plimbatul cîinelui este mai benefic decît participarea la jocurile sportive

Un nou studiu realizat de Universitatea din Michigan, susţine că proprietarii cîinilor care merg regulat la plimbare cu ei, cu 34% mai bine reuşesc testele de activitate fizică.

Cercetătorul Matthew Reeves consideră că mersul pe jos este pentru oameni forma cea mai accesibilă de activitate fizică, de aceea cercetătorii au vrut să ştie dacă este posibil de a înlocui plimbarea cu cîinele cu o altă activitate fizică.

În cadrul studiului, Reeves şi echipa sa au constatat că mersul pe jos cu cîinele influențează activitatea fizică a proprietarilor de cîini, în general. Studiul a constatat că persoanele care merg la plimbare cu cîinii lor, merg aproximativ cu o oră pe săptămână mai mult, decît oamenii, care se plimbă fără un cîine.

Cercetătorii au analizat activitatea fizică a persoanei în timpul participării la activităţi sportive, activităţi recreative, cum ar fi mersul pe jos, dansul şi grădinăritul. Pentru un impact sensibil al acestor activități asupra sănătăţii, sunt necesare cel puţin 150 de minute pe săptămînă de astfel de activităţi.

S-a constatat că proprietarii cîinilor obţin rezultate mai bune prin plimbări în comun, precum şi resimt un efect pozitiv asupra calităţii vieţii lor.

 

Sursa: ecology.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
2652 locuitori

Hîrjău (Erjovo) este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. În componența comunei intră satele Sărăței, Hîrjău și Mihailovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 2652 de oameni. Satul Hîrjău a fost menționat documentar în anul 1765.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.