23 septembrie 2013, 10:18 Sport views 9170
23 septembrie 2013, 10:18 Sport views 9170

La Chișinău s-a desfășurat Velohora

Foto: locals.md

Peste 8 mii de oameni au participat astăzi la cea de-a cincea ediţie a competiţiei Velohora, invadînd Piaţa Marii Adunări Naţionale pe biciclete. Festivalul a fost completat cu elemente tradiţionale, iar doritorii au putut cumpăra obiecte de artizanat, relatează prime.md.

Că-i mic sau mare, fiecare participant s-a aliniat la cursa anului în ciuda ploii de afară. S-au pregătit prea mult, ca să renunţe în ultimul moment la competiţie.

Anul acesta, Velohora a purtat straie naţionale, iar cel mai ingenios participant a primit şi premii. Acest tînăr, de exemplu, spune că s-a deghizat în personajul Harap Alb. Timp de două săptămîni, el şi-a transformat bicicleta într-un cal alb, din fier.

După cursă, ce a durat 2 ore, cicliştii au participat la o tombolă, iar nouă norocoşi au cîştigat cîte o bicicletă profesionistă.

În timpul manifestărilor, cineva din mulţime, mai aprins de fire, s-a luat la harţă cu oamenii legii, scuipîndu-i şi înjurîndu-i. Tînărul riscă acum o amendă pentru huliganism. Astfel de incidente nu sunt în măsură să strice sărbătoarea, spun organizatorii evenimentului, care îşi doresc ca acest festival, devenit deja internaţional, să se transforme într-o tradiţie.

Tradiţional, evenimentul se încheie cu o horă, iar în acest an tonul dansului pe bicicletă l-a dat trupa Gîndul Mîţei.

Sursa: prime.md

Cuvinte cheie:

Festival , ciclism , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1745
Populația:
1007 locuitori

Ocolina este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Ţepilova și Ocolina. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Soroca și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Ocolina a fost menționat documentar în anul 1745.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.