05 iulie 2013, 10:19 Sport views 8488
05 iulie 2013, 10:19 Sport views 8488

Moldovenii au cucerit 54 de medalii la Campionatul Mondial de Powerlifting


Foto: trm.md

Lotul Naţional al Republicii Moldova, reprezentat de 17 sportivi, a obţinut 54 de medalii la Campionatul Mondial de Powerlifting din Belgia, relatează trm.md. Sportivii moldoveni au adus acasă 36 de medalii de aur, 13 de argint şi cinci de bronz. Atleţii din Republica Moldova au stabilit şi 16 recorduri mondiale.

La seniori, Roma Scorici (categoria 125 kg) s-a clasat pe locul I în toate trei mişcări la genuflexiuni, stabilind noul record mondial de 292 kg. Andrei Cojucari (categoria 75 kg) a obținut locul I în toate trei mişcări la dezdoiri de spate şi a atins noul record mondial de 243,5 kg.

Juniorii au fost reprezentaţi de patru sportivi. Leonid Balaban a demonstrat capacităţi sportive de performanţă în două mişcări. Astfel, la genuflexiuni a stabilit recordul mondial 150 kg, la dezdoiri de spate - recordul mondial de 182,5 kg, clasîndu-se pe locul întîi. Și Anatolie Casap (categoria 90 kg) a demonstrat performanţe şi s-a plasat pe locul I cu noul record mondial la împins culcat de 180 kg.

Tineretul a fost reprezentat de un număr record de şapte sportivi. Eugen Gavriluţa (categoria 90 kg) a obținut locul I, în toate trei mişcări stabilind recorduri mondiale, Tudor Moraru (categoria 82,5 kg) locul I în toate trei mişcări la genuflexiuni, cu noul record mondial de 170 kg.

Atletul moldovean Maxim Raficov a atins şase recorduri mondiale în toate cele şase mişcări echipat şi neechipat, fiind şi cel mai mic de vîrstă - 15 ani.
În perioada 28-30 iunie, la Campionatul Mondial de Powerlifting au concurat cei mai buni sportivi din 14 ţări ce fac parte din WDFPF, se spune într-un comunicat al Ministerului Tineretului și Sportului.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

sport , victorie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1454 locuitori

Alexanderfeld este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexanderfeld este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cahul și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1454 de locuitori. Satul Alexanderfeld a fost întemeiat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.