25 august 2017, 15:45 Sport views 4492
A fost dat startul Campionatului Moldovei la Box (Video)
25 august 2017, 15:45 Sport views 4492

A fost dat startul Campionatului Moldovei la Box (Video)

În perioada 24 - 27 august la Orhei se desfășoară Campionatul Moldovei la box, destinat tinerilor.

La Campionat participă circa 90 de sportivi în vîrstă de 17-18 ani din toate raioanele țării, unde se practică acest tip de sport. Printre ei se regăsesc și cei mai tari pugiliști ai Republicii Moldova, medaliați ai Campionatelor Europei printre juniori și elevi.

Cîștigătorii în categoriile lor de greutate vor obține dreptul de a participa la Campionatul European pentru Tineret, care va avea loc în Turcia, în perioada 20 - 29 octombrie. Tinerii pugiliști, de asemenea, vor deveni potențiali participanți ai Jocurilor Olimpice pentru juniori, care vor avea loc în 2018, în Argentina.

În cadrul ceremoniei de deschidere a campionatului, cu un mesaj de încurajare pentru tinerii sportivi a venit Victor Gherman, șeful Direcției tineret și sport al Consiliului Raional Orhei.

„Astfel de evenimente sînt binevenite căci promovează modul sănătos de viață și dezvoltarea sportului per ansamblu. În acest context, aduc sincere mulțumiri tuturor organizatorilor, antrenorilor le doresc să crească generațiile noi în spirit sportiv, arbitrilor - imparțialitate, iar sportivilor - să-și arate măiestria pe ringul de box. Să cîștige cei mai puternici!", a menționat Gherman.

Luptele din cadrul Campionatului de Tineret din Moldova se desfășoară la școala sportivă „Sala de box", de la Orhei, pe strada Ion Iachir, 25-B. Organizatorii și-au propus să organizeze turneul în aer liber. În acest scop, va fi amenajat terenul adiacent școlii sportive.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Campionat , box , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
23327 locuitori
Logo

Municipiul Comrat este capitala unităţii teritoriale autonome Găgăuzia din Republica Moldova. Amplasat în partea de sud a republicii, în valea rîului Ialpugul-Mare, municipiul Comrat este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia municipiului constituie 23327 locuitori. Data primei atestări documentare a oraşului Comrat este incertă. Localitatea a apărut la hotarul secolelor XVIII şi XIX, iar în 1819 autorităţile ruse colonizau  satul cu bulgari şi alte naţionalităţi venite de peste Dunăre.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.