01 decembrie 2016, 11:55 Sport views 5191
Sportivii moldoveni s-au situat pe locurile 5 la Mondialele de taekwondo
01 decembrie 2016, 11:55 Sport views 5191

Sportivii moldoveni s-au situat pe locurile 5 la Mondialele de taekwondo

Sportivii moldoveni Serghei Uscov (59 kg) și Alexandru Lupu (78 kg) s-au clasat pe locurile cinci la Campionatul Mondial de taekwondo WTF (versiune olimpică), rezervat juniorilor, au informat astăzi surse din cadrul federației naționale de profil.

Competiția s-a desfășurat la Burnaby (Canada) și a reunit participanți din 102 țări.

Categoria de greutate la care a concurat Serghei Uscov a întrunit 62 de sportivi. În primul meci disputat, moldoveanul l-a învins pe croatul Martin Potac. În următoarele două meciuri, i-a întrecut pe Luigi Estrada (Filipine) și, respectiv, Mohamed Farag (Egypt). În sferturile de finală ale turneului, Serghei Uscov a fost întrecut în prelungiri cu scorul 6-5 de Omar Larehal (Maroc).

Un parcurs similar a avut și Alexandru Lupu, care l-a întrecut în prima partidă pe croatul Luka Perajica, apoi pe David Šimek (Cehia). În sferturile de finală el i-a cedat cu un scor la limită (3-4) coreeanului Chin Ho Hyun.

Tinerii performer sînt pregătiți de Mircea Beţian și Iuri Lesovoi. Mircea Beţian, antrenorul lotului național, a declarat pentru mass-media după competiție că nivelul taekwondo-ului din țara noastră este în ascensiune. „Evoluția meritorie a talentaților noștri sportivi la acest campionat constituie încă o dovadă că sîntem pe calea cea dreaptă și că nivelul taekwondo-ul din țară este în creștere", a remarcat tehnicianul.

Deplasarea delegației moldovenești la Mondiale a fost asigurată de Federația de Taekwondo WTF din Republica Moldova și de Ministerul Tineretului și Sportului.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

sport , taekwondo , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
720 locuitori

Băcşeni este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Nisporeni și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 720 de oameni. Satul Băcșeni a fost menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.