18 mai 2016, 11:15 Sport views 6592
Ivan Emilianov s-a calificat la Jocurile Olimpice
18 mai 2016, 11:15 Sport views 6592

Ivan Emilianov s-a calificat la Jocurile Olimpice

Ivan Emilianov va concura pentru a 4-a oară la Jocurile Olimpice. Atletul de 39 de ani s-a calificat la Olimpiada de la Rio după ce a stabilit un record naţional la aruncarea greutăţii la turneul internaţional de la Oneşti.

El a obţinut rezultatul 20,80 metri. Această performanţă este o reconfirmare a baremului olimpic şi a fost realizată în linia condiţiilor stabilite de Federaţia Internaţională, care indică că sportivii trebuie să-şi confirme rezultatele la turnee internaţionale.

La acelaşi concurs, fiica lui Ivan Emilianov, Alexandra a repurtat victorie la aruncarea discului, cu rezultatul 54,04 metri, stabilind de asemenea un record naţional la categoria juniori până la 17 ani. Anul trecut, ea a devenit campioană mondială printre junioare.

Un alt atlet medaliat cu aur la Oneşti este Ştefan Mura, care a participat în concursul de aruncare a discului. Ştefan a aruncat discul de 1,75kg la marca 56,99m, iar discul de 2kg la distanţa de 52,72m.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

olimpiada , sport , Jocurile Olimpice

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
2868 locuitori

Feşteliţa este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Feşteliţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ștefan Vodă și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Satul Feşteliţa a fost menționat documentar în anul 1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.