29 martie 2016, 15:00 Sport views 6365
Vadim Chircu a cîștigat memorialul de șah ”Vasile Vatamanu”
29 martie 2016, 15:00 Sport views 6365

Vadim Chircu a cîștigat memorialul de șah ”Vasile Vatamanu”

Vadim Chircu a devenit ieri cîștigător al memorialului de șah rapid "Vasile Vatamanu", desfășurat la Școala specializată din capitală.

Surprinzător pentru mulți experți în materie, Chircu a obținut din start șase victorii consecutive. Asta pentru că în conformitate cu ELO-ul său egal cu 2197 de puncte era al șaptelea printre pretendenții la titlul de cîștigător. Printre învinșii săi s-au aflat maeștrii internaționali Ruslan Soltanici, Serghei Bargan, Boris Itkis, mult mai înalt apreciați în rating.

În ultima rundă a competiției, Vadim Chircu a cedat în partida disputată cu Victor Ianocichin. Ambii au totalizat cîte 6 puncte din 7 posibile, dar conform coeficienților suplimentari de departajare primul loc i-a revenit lui Vadim Chircu. Pe locul trei s-a clasat favoritul principal al turneului, Ruslan Soltanici, care a acumulat 5,5 puncte. "N-am prea mult timp pentru șahul de performanță. Asta pentru că activez antrenor de copii", a declarat Ruslan Soltanici.

În paralel cu turneul Open s-a desfășurat și cel rezervat șahiștilor în vîrstă pînă la 12 ani. Premianți au devenit, în ordine, Dragoș Cereș, Leon Revenco și Laurențiu Panfilii.

Competiția s-a desfășurat a patra oară și a reunit în total 61 de participanți. Vasile Vatamanu a fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, director general al Agenției naționale de presă "Moldova-Press", ofițer de presă la Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) între anii 1996-2008. A decedat pe 19 decembrie 2011, în urma unui accident rutier. A fost un mare împătimit de șah și de sport, în general.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

șah , turneu , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2133 locuitori

Pohrebeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şercani, Izvoare și Pohrebeni. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Orhei și la 86 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2133 de oameni. Satul Pohrebeni a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.