10 martie 2016, 14:51 Sport views 6118
Luptătoarea Natalia Budu s-a clasat pe locul 5 la Europene
10 martie 2016, 14:51 Sport views 6118

Luptătoarea Natalia Budu s-a clasat pe locul 5 la Europene

Luptătoarea moldoveană de stil liber Natalia Budu (53 kg) s-a clasat ieri pe locul cinci la Campionatul European, care se desfășoară la Riga (Letonia), comunică MOLDPRES.

Ea a repurtat două victorii și a suferit două înfrîngeri. Evoluția sportivei este cea mai bună deocamdată printre membrii lotului național. Doina Roșcovanu (48 kg) și Ion Hurmuzachi (86 kg) au cedat în calificări. Alexandru Chirtoacă (57 kg) și Andrei Perpelița (65 kg) au fost învinși în optimile de finală. Nicolae Ceban (97 kg) a fost eliminat din competiție în sferturile de finală.

În concurs au mai rămas Mihail Eșanu (61 kg), Nicolae Chiriacov (70 kg) și Andrei Romanov (120 kg).

Doi lideri ai lotului național, Mihail Sava (65 kg), medaliat cu bronz la Mondiale, și Petru Ianulov (85 kg), campion mondial universitar, se pregătesc conform unui program special, pentru turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). "Scopul principal urmărit anul curent este obținerea biletelor de acreditare la Olimpiadă și evoluții bune la acest turneu", a declarat pentru agenție președintele Federației Moldovenești de Lupte, Victor Peicov.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, care-i dublu campion european, premiant la Mondiale. Campionatul European se desfășoară la Riga (Letonia) în perioada 8-13 martie.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Campionat , lupte libere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
340 locuitori

Ialpug este un sat din cadrul comunei Hîrtop, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ialpug a fost menționat documentar în anul 1815.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.