21 ianuarie 2016, 09:53 Sport views 6434
Sportivii moldoveni se pregătesc de competiţiile din Norvegia
21 ianuarie 2016, 09:53 Sport views 6434

Sportivii moldoveni se pregătesc de competiţiile din Norvegia

În perioada 12-21 februarie, oraşul Lillehammer din Norvegia va găzdui Jocurile Olimpice de Tineret de iarnă. Republica Moldova va concura la probele de schi fond şi la competiţiile de sanie.

Țara noastră va fi reprezentată la întrecerile de sanie de la Lillehammer de Leonardo Cepoi, precum şi schi fond, 10 kilometri şi sprint cu Cristian Bocancea.

La întreceri se aşteaptă participarea a peste o mie de sportivi şi sportive. Programul de concurs include întreceri la biatlon, hockei pe gheaţă, schi, alte discipline de iarnă.

Jocurile Olimpice pentru Tineret au loc o dată la patru ani, după acelaşi format ca al Jocurilor Olimpice, doar că participanţii au vârste cuprinse între 14 si 18 ani.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

sport , Norvegia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1639
Populația:
15041 locuitori
Logo

Ialoveni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ialoveni. Amplasat în centrul republicii, în valea rîului Işnovăţ, oraşul Ialoveni este situat la o distanţă de 10 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15041 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu numele Cheile Işnovăţului, datează din anul 1436. Denumirea Ialoveni a localităţii a apărut mult mai tîrziu, fiind menţionată într-un document din 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.