17 februarie 2015, 09:46 Sport views 6252
Doi rugbişti moldoveni joacă la aceeaşi echipă din cel mai puternic campionat al Europei
17 februarie 2015, 09:46 Sport views 6252

Doi rugbişti moldoveni joacă la aceeaşi echipă din cel mai puternic campionat al Europei

Rugbiştii moldoveni, fraţii Vadim şi Maxim Cobâlaş, joacă astăzi în componenţa formaţiei Sale Sharks din Manchester în meciul cu London Welsh, din cadrul campionatului englez de rugby. Vadim este titular al echipei de bază, iar Maxim este rezervă.

Pentru Maxim a fostal 3-lea meci pentru "rechini". Debutul său a avut loc în meciul cu Newcastle Falcons, apoi a urmat partida cu Scarlets.

În prezent, echipa fraţilor Cobâlaş se află pe locul 2 în clasamentul grupei a doua, în care lideri sunt galezii de la Cardiff Blues.

Fraţii Vadim şi Maxim Cobâlaş sunt de loc din Soroca. Ei practică rugby de mai mulţi ani, Vadim optând pentru acest joc după ce a făcut haltere şi lupte. A jucat mai întâi în România şi Rusia, apoi s-a transferat în Anglia. Maxim, practic, a urmat calea fratelui mai mare, jucând inclusiv pe aceeaşi poziţie, aceea de pilier stânga.

Vadim şi Maxim sunt titulari ai naţionalei Moldovei de rugby şi vor avea un aport decisiv în meciul din 28 februarie, cu Olanda, din cadrul Campionatului European pe Naţiuni, grupa 1B.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

rugbi , sport , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
86 locuitori

Mîrzoaia este un sat din cadrul comunei Iurceni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 86 de oameni. Satul Mîrzoaia a fost menționat documentar în anul 1597.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.