28 septembrie 2016, 10:45 Caleidoscop views 11861
Nu fixați întîlniri miercuri, între orele 16 și 17
28 septembrie 2016, 10:45 Caleidoscop views 11861

Nu fixați întîlniri miercuri, între orele 16 și 17

Cercetătorii americani au calculat cu ajutorul bioritmurilor perioada de timp cînd oamenii arată cel mai rău.

După cum s-a dovedit, între orele 16 și 17 are loc o scădere semnificativă a concentrației de zahăr în sînge, ceea ce reduce resursele de energie ale organismului. În același timp, ajunge la cel mai înalt punct stresul la locul de muncă, ceea ce duce la oboseală, scrie Globalscience.ru.

În această perioadă de timp, ridurile fine de pe față devin mai adînci, pot apărea cearcanele, iar pungile de sub ochi sînt mult mai vizibile. Crește nivelul conținutului de grăsime al pielii, ca urmare fața își pierde prospețimea.

Pielea umană arata cel mai bine dimineața devreme. În această perioadă, corpul nostru scapa de toxine, mușchii faciali sînt relaxați, iar ridurile sînt  netezite.

În ceea ce privește femeile, în aceste ore scade în mod semnificativ producția de hormoni cum ar fi estrogenul și progesteronul. Pe lîngă funcția principală acești hormoni influențează aspectul și starea pielii.

Anterior cercetătorii au stabilit că femeile par mai bătrîne în fiecare miercuri, la 15.30, 12% dintre cele intervievate afirmînd că miercurea este pentru ele cea mai stresantă zi a săptămînii.

Două treimi din femei acuză o serioasă lipsă de energie miercurea după-amiază. “Este uimitor să vezi că miercurea, la 15.30, femeile par mai bătrîne”, spune Nichola Joss în The Telegraph. Experta în aspecte ale pielii adaugă: “Asocierea stresului de miercuri după-amiază cu tradiţionala oboseală este motivul pentru care femeile par mai bătrîne.”

Luni, după un weekend în care se consumă adesea alcool, noaptea este “adesea agitată”. Acest lucru “nu prevesteşte nimic bun pentru piele şi strălucirea ei de miercuri. Efectele lipsei de somn (ochi umflaţi, faţă trasă, cearcăne, etc.) pot marca faţa cam 48 de ore. În condiţiile în care multe femei dorm prost luni, pot părea mai bătrîne miercuri”, încheie Nichola Joss.

Sursa: mignews.com

Cuvinte cheie:

întrevedere , timp

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
230 locuitori

Humuleşti este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 28 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 230 de oameni. Satul Humuleşti a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.