12 septembrie 2013, 16:04 Caleidoscop views 16153
12 septembrie 2013, 16:04 Caleidoscop views 16153

Un meteorit a explodat deasupra statului Alabama (VIDEO)


Foto: jurnalul.ro

Un meteorit de mărimea unei mingi de baseball a explodat luni seară deasupra statului american Alabama, scrie AFP. Incidentul a generat un flion de lumini spectaculoase pe cerul din sud-estul SUA, un boom sonic, dar şi o mare agitaţie pe Twitter, au precizat oficialii americani.

Meteoritul a apărut la ora locală 21.18 deasupra statului Alabama, călătorind cu o viteză de 122.310 kilometri pe oră, şi a explodat la altitudinea de 40 de kilometri deasupra oraşului Woodstock din Alabama.

"Obiecte cosmice de această mărime lovesc atmosfera Terrei în fiecare zi, însă acesta a căzut în apropiere de Birmingham, un oraş cu o populaţie considerabil de mare, fiind văzut de mulţi oameni", a declarat Bill Cooke, directorul Meteoroid Environment Office din cadrul NASA, afiliat Centrului pentru zboruri spaţiale Marshall din Huntsville, Alabama.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

explozie , meteorit , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
517 locuitori

Doibani II este un sat din cadrul comunei Doibani I, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani II alcătuia 517 oameni în anul 2011. Satul Doibani II a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.