12 august 2013, 14:45 Caleidoscop views 9532
12 august 2013, 14:45 Caleidoscop views 9532

Numărul doritorilor de a zbura pe Marte a depășit 100 000


Foto: r7.com

Peste 100.000 de oameni sînt tentaţi de un drum doar dus pînă pe Marte în cadrul proiectului Mars One, care a fost lansat în aprilie, relatează CNN.

Cei care doresc să participe pot trimite cereri de înscriere pînă în iulie 2015, cînd va avea loc selecţia finală. Pot lua parte la expediție persoanele care au împlinit 18 ani. De asemenea, ei trebuie să plătească o taxă, a cărei valoare variază în funcție de naționalitatea participantului. De exemplu, un cetățean american trebuie să plătească $38, iar un mexican - $15, anunță CNN. Compania-organizator a proiectului susține că prețul este stabilit în funcție de mărimea PIB-ului pe cap de locuitor din fiecare țară.

Din numărul total, doar 24 de persoane urmează să fie alese, după care timp de şapte ani vor fi instruite pentru zbor.

Costul excursiei pe Marte, pentru primul echipaj va fi de 6 miliarde de dolari. Călătoria va fi finanțată de sponsori și mass-media, care vor trebui să plătească pentru dreptul de a difuza sau de a face documentare video despre pregătirea cosmonauților pentru zbor pe Pămînt pînă la  sosirea lor pe Marte.

În acest an, reprezentanții proiectului Mars One vor alege patru persoane (doi bărbați și două femei), care primii vor merge pe Marte. Plecarea este programată pentru luna septembrie 2022 și sosirea - în aprilie 2023. Al doilea grup va zbura pe Marte în doi ani, conform planului de proiect. Nici unul dintre participanții la proiect nu se va întoarce înapoi pe Pămînt.

 

Sursa: forbes.ru

Cuvinte cheie:

calatorie , cosmos , Planete

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
1073 locuitori

Doltu este un sat din cadrul comunei Işcălău, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1073 de oameni. Satul Doltu a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.