03 august 2016, 14:36 Caleidoscop views 14343
03 august 2016, 14:36 Caleidoscop views 14343

Ultimii supravieţuitori de pe Terra vor fi microbii


Foto: antena3.ro

Microbii din adîncurile Pămîntului vor fi ultimele organisme care vor trăi pe Terra, arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă britanici. Asta pentru că aceşti microbi sînt capabili să supravieţuiască în condiţiile extreme provocate de modificările solare, informează BBC News.

Cercetătorii de la universităţile St Andrews, Dundee şi din Edinburgh au utilizat modele computerizate pentru a previziona modul în care va evolua Pămîntul pe mai multe miliarde de ani.

Soarele va deveni astfel din ce în ce mai fierbinte şi strălucitor, iar microbii vor fi singurele organisme vii care vor putea supravieţui în astfel de condiţii extreme aduse de modificările solare.

În următorul miliard de ani, căldura astrului va deveni din ce în ce mai intensă, iar oceanele vor începe să se evapore, consecinţele gazelor cu efect de seră fiind dezastruoase.

Temperatura medie de pe Terra va creşte cu circa 100 de grade Celsius faţă de cea înregistrată în prezent. În combinaţie cu scăderea nivelului de oxigen, toate aceste modificări vor conduce la dispariţia florei şi a animalelor mari.

Microbii extremofili vor fi ultimii supravieţuitori de pe Terra. Aceste grupuri de microbi se vor concentra în jurul ultimelor surse de apă din adîncime.

Oamenii de ştiinţă susţin că viaţa va dispărea cu totul de pe Terra în aproximativ 2,8 miliarde de ani.

Sursa: antena3.ro

Cuvinte cheie:

viata , microbi , savanti , cosmos , stiinta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1429
Populația:
14931 locuitori

Făleşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Făleşti. Amplasat în partea de nord-vest a Republicii Moldova, oraşul Făleşti este situat la o distanţă de 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14 931 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii o găsim într-un document din anul 1429, prin care domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun întăreşte dreptul de stăpînire asupra unor sate, printre care şi cel unde trăia Ion Falevici.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.