19 august 2022, 14:00 Caleidoscop views 1703
Dragalin: „Scurgerea ilegală de informație subminează justiția”
19 august 2022, 14:00 Caleidoscop views 1703

Dragalin: „Scurgerea ilegală de informație subminează justiția”

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, critică dur scurgerile de informații din dosarele penale. În cadrul unei conferințe de presă, Dragalin a declarat că astfel de acțiuni compromit ancheta.

”Scurgerea ilegală de informații, care obstrucționează Justiția și care sînt infracțiuni penale. Nu ne putem permite să așteptăm rezultate veridice, pentru că avem chiar acum dosare care pot fi compromise din interior. Astfel de crime creează risc de sabotaj a cauzelor penale și subminează încrederea cetățenilor în instituțiile de drept”, a declarat Dragalin.

Șefa PA susține că deja există un dosar penal pe scurgeri de informații.

”Pînă cînd confirm că avem un dosar penal pornit pe această temă și nu sîntem gata să spunem alte detalii. Cu siguranță, pentru mine este o prioritate cheie, vrem să rămînem transparenți, să vă ținem la curent”, a mai spus Dragalin.

Amintim că recent în presă au apărut mai multe informații din dosare penale de rezonanță, care erau prezentate pe surse. De exemplu, în timpul perchezițiilor în casa fostului președinte al țării, Igor Dodon, în presă au apărut fotografii din interiorul casei. Ulterior, Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a declarat că pe acest caz a fost pornit un dosar.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
1073 locuitori

Doltu este un sat din cadrul comunei Işcălău, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1073 de oameni. Satul Doltu a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.