10 aprilie 2014, 14:59 Caleidoscop views 13644
10 aprilie 2014, 14:59 Caleidoscop views 13644

Populaţia lumii nu va mai creşte după 2050


Foto: gandul.info

Creşterea accelerată a populaţiei planetei în a doua parte a secolului 20, odată cu reducerea numărului de războaie, a criminalităţii şi îmbunătăţirea serviciilor medicale, datorită noilor invenţii şi tehnologii, i-a îngrijorat pe mulţi cercetători. Potrivit unor estimări, resursele de hrană ale planetei se pot regenera dacă pe aceasta trăiesc maxim nouă miliarde de persoane. În acest moment, Terra are o populaţie de circa şapte miliarde de oameni.

Potrivit unui nou studiu al Universităţii Autonome din Madrid (UAM), creşterea populaţiei lumii va stagna pînă în 2050, iar după aceea se va înregistra un declin susţinut. Cercetarea seamănă cu una din proiecţiile făcute de ONU.

Potrivit ONU, în 2100 vor trăi pe planetă 15,8 miliarde de oameni - în cazul în care rata de fertilitate este ridicată -, şi 6,2 miliarde de persoane - în cazul în care rata de fertilitate scade pînă la un nivel considerat minim, potrivit publicaţiei ScienceBlog.

Modelul matematic dezvoltat de UAM arată că în 2100 vor trăi pe Terra 6,2 miliarde de oameni. Asta indică faptul că a doua variantă a proiecţiei ONU este mai probabilă decît prima. Potrivit cercetătorilor, în ciuda creşterilor de populaţie înregistrate în state precum China şi India, rata fertilităţii a scăzut la nivel global cu 40% din 1950 pînă astăzi.

Cuvinte cheie:

viitor , populatia , demografie , Pamint

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
296 locuitori

Huzun este un sat din cadrul comunei Micleuşeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Strășeni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 296 de oameni. Satul Huzun a fost menționat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.