27 martie 2013, 09:32 Caleidoscop views 7226
27 martie 2013, 09:32 Caleidoscop views 7226

Statele Unite se pregătesc de un război cibernetic

Pentagonul intenționează atacuri cibernetice preventive pentru a proteja interesele strategice ale SUA, scrie Le Temps.

"A fost o vreme cînd "Al-Qaeda" a fost o obsesie pentru securitatea Americii, dar acum spectrul de amenințări s-a schimbat, scrie articolul. - Vorbind în fața Congresului, Directorul Agenției Naționale de Securitate a SUA James Klepper a calificat atacurile cibernetice ca fiind mai periculoase pentru Statele Unite ale Americii decît terorismul islamic. În aceeași zi, în spatele ușilor închise președintele Obama a discutat problema securității cibernetice cu senatorii.  Președintelt Statelor Unite într-un interviu televizat, recent, a avertizat China, pentru că există suspiciuni că în spatele atacurilor cibernetice împotriva Statelor Unite se află tocmai China".

​​Comandamentul cibernetic creat trei ani în urmă, a anunțat marți: fata de noi amenințări, criminalității informatice, Pentagonul va crea 40 de grupuri (cîteva mii de civili și soldați), care vor pregăti prevenirea posibilelor atacuri cibernetice pentru a proteja interesele strategice ale SUA. În ultimele șase luni s-au produs  mai mult de 160 de atacuri asupra Wall Street. La Washington, victime ale atacurilor cibernetice au devenit agențiile federale, grupurile de presiune, Congresul. Nu au scăpat nici redacțiile publicațiilor  The Washington Post și The New York Times.

Conducătorii serviciilor speciale americane se tem că teroriștii cibernetici pot stabili controlul asupra trenurilor de călători sau trenurilor care transportă produse chimice, precum și a obiectivelor care asigură populația cu energie electrică și apă pentru a le distruge sau infecta.

Cuvinte cheie:

război , America , tehnologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1749
Populația:
1211 locuitori

Țîbuleuca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Țîbuleuca alcătuia 1211 de oameni în anul 2011. Satul Țîbuleuca a fost menționat documentar în anul 1749.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.