03 ianuarie 2013, 15:04 Caleidoscop views 8722
03 ianuarie 2013, 15:04 Caleidoscop views 8722

Moldoveanul Iurie Belegurschi a cucerit presa din Marea Britanie

Fotograful moldovean Iurie Belegurschi uimește presa britanică. O serie de lucrări de-ale sale, care prezintă variate peisaje înghețate din Islanda și Groenlanda, au apărut în prima zi a acestui an, într-un articol al Daily Mail, transmite UNIMEDIA.

Iurie este un fotograf de peisaje autodidact, în vîrstă de 29 de ani, care s-a mutat în Islanda în anul 2006 pentru a-și urma pasiunile: peisajele de gheață și Aurorile Boreale.

Potrivit sursei, fotograful moldovean a căutat țărmuri înghețate pe parcursul anului trecut în Groenlanda de Est și Parcul Național Vatnajokull, Islanda, în timpul excursiilor sale fotografice.

„Gheața este subiectul meu preferat pentru fotografii, în special gheața albastră. Poți găsi multă gheață albastră în Islanda și Groenlanda. Cred că peisajele înghețate din Islanda și Groenlanda sînt cu adevărat uimitoare și trebuie să se regăsească în lista de vise a fiecăruia”, declară Iurie Belegurschi.

Cuvinte cheie:

moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1903
Populația:
87 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 87 de oameni. Satul Alexandrovca a fost înființat în anul 1903.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.