30 octombrie 2015, 15:49 Caleidoscop views 15669
30 octombrie 2015, 15:49 Caleidoscop views 15669

O călătorie prin Universul cunoscut: miliarde de ani în 6 minute

Cum e să călătorești prin universul cunoscut? Pentru a-i ajuta pe oameni să și-l imagineze, Muzeul American de Istorie Naturală a creat un film, care prezinta toate momentele cheie ale călătoriei, ne duce de pe suprafața planetei noastre pînă la marginea spațiului și a timpului.

Turul Universului începe cu munții Himalaya, apoi către sateliții care orbitează Terra, Soarele, Sistemul solar, Calea Lactee, galaxiile  apropiate, galaxiile îndepărtate, Quazarii - cele mai îndepărtate obiectele, care pot fi văzute.

Cînd, în cele din urmă, ajungem la  radiațiile cosmice de fond poate fi văzută radiația emisă miliarde de ani lumină în urmă și mai puțin de un milion de ani după Big Bang.

Toate obiectele au fost reprezentate cu ajutorul Atlasului digital al Universului.

Cuvinte cheie:

Planete , calatorie , Univers

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2653 locuitori

Alexandru Ioan Cuza este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexandru Ioan Cuza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2653 de oameni. Satul Alexandru Ioan Cuza a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.