05 octombrie 2017, 14:30 Caleidoscop views 20621
05 octombrie 2017, 14:30 Caleidoscop views 20621

Bacteria care produce aur


Foto: infoniac.ru

Doi cercetători din cadrul Michigan State University au descoperit o bacterie care produce aur de 24 de karate cînd se hrăneşte cu o substanţă chimică foarte toxică care se găseşte în natură, scrie siteul Gizmodo.com.

Kazem Kashefi, profesor asistent de microbiologie şi genetică moleculară, şi Adam Brown, profesor asociat al universităţii americane Michigan, au realizat o demonstraţie în laboratorul lor care i-ar putea face miliardari.

Potrivit lui Kashefi, procesul constă în transformarea unei materii care nu are nicio valoare în metal preţios.

Mica fabrică de aur a celor doi savanţi, numită de ei "The Great Work of the Metal Lover" ("Marea realizare a iubitorului de Metal" ), adăposteşte bacteria "Cupriavidus metallidurans" care transformă clorura de aur, un lichid foarte toxic care se găseşte în natură, în aur.

Bacteria este incredibil de rezistentă la acest element chimic. Aceasta consumă clorura de aur într-o săptămînă şi lasă în urmă aurul curat. Cercetătorii sunt de părere că acesta este procesul care are loc în natură din care rezultă metalul preţios.

Se pare că cei doi au descoperit elementele magice care dezleagă un mister care a fascinat omenirea de cînd s-a descoperit acest metal apreciat din toate timpurile.

Cuvinte cheie:

aur , bacterie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1897
Populația:
9325 mii locuitori
Logo

Ocniţa este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ocniţa. Amplasat  pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina, oraşul se află la o distanţă de 230 km de Chișinău. Ocniţa este cel mai nordic punct feroviar din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9325 locuitori. Apariţia Ocniţei este legată de construcţia, la sfîrşitul secolului XIX, a căii ferate Bălţi-Cernăuţi. Localitatea Ocniţa, care a stat la originile oraşului de azi, a apărut pe lîngă staţia Ocniţa în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.