05 octombrie 2012, 11:51 Caleidoscop views 7326
05 octombrie 2012, 11:51 Caleidoscop views 7326

Misterul bacteriei NASA


Foto: newsru.com

În 2010, oamenii de știință de la NASA au anunțat că au descoperit "o nouă formă de viață", avînd în vedere o bacterie care poate trăi într-o soluție saturată de arsenic, relatează ABC. Inițial s-a presupus că bacteria este capabilă să înlocuiască fosforul în organismul său cu arsenic, deși acesta este unul dintre cele mai puternice otrăvuri.

Din păcate, se pare că ipoteza senzațională a fost respinsă. "Bacteria-minune" nu se hrănește cu otravă, ci doar poate capta fosfatul din mediul înconjurător, chiar și bogat în arsenic au concluzionat oamenii de știință din Israel, care a publicat un articol în ultimul numar al  revistei Nature.

Cuvinte cheie:

Mister , NASA , bacterie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1141 locuitori

Gvozdova este un sat din cadrul comunei Gura Camencii, raionul Floreşti. Satul Gvozdova este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1141 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gvozdova datează din 15 mai 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.