26 septembrie 2012, 09:45 Caleidoscop views 5347
26 septembrie 2012, 09:45 Caleidoscop views 5347

Facebook și Datalogix îşi urmăresc utilizatorii

Facebook lucrează cu Datalogix, o companie care urmăreşte dacă oamenii care văd reclame pe cea mai mare reţea de socializare din lume cumpără respectivele produse, scrie Financial Times.

Pînă acum, Datalogix ar fi strîns date despre 70 de milioane de locuinţe din SUA, corelînd datele de pe cardurile de fidelitate cu datele de pe Facebook. Concret, firma a comparat adresele de e-mail folosite pentru cardurile de fidelitate de la 1.000 de magazine cu adresele de e-mail folosite pentru Facebook şi a corelat conturile.

Apoi, Datalogix încearcă să afle cîţi dintre cei care au card de fidelitate l-au făcut după ce au văzut o reclamă pe Facebook. În urma acestei cercetări, reţeaua de socializare primeşte un raport din care învaţă cum să-şi îmbunătăţească tehnicile publicitare, scrie Financial Times.

Facebook recunoaşte că foloseşte serviciile firmei Datalogix pentru a crea baze de date. Brad Smallwood, director în cadrul Facebook, a declarat că, datorită datelor furnizate de Datalogix, 70% dintre firmele care au investit un dolar în reclame pe Facebook au cîştigat trei dolari înapoi.

Criticii spun că parteneriatul dintre Facebook şi Datalogix ar înşela consumatorii şi le-ar încălca dreptul la intimitate. Financial Times scrie că utilizatorii reţelei de socializare intră automat în studiile Datalogix, fără a se putea împotrivi acestui lucru.

Cuvinte cheie:

internet , tehnologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1705 locuitori

Voinova este un sat şi comună din raionul StrăşeniVoinova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Strășeni și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1705 oameni. Satul Voinova a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.