18 septembrie 2012, 15:04 Caleidoscop views 8610
18 septembrie 2012, 15:04 Caleidoscop views 8610

Roverul Opportunity a descoperit mai multe sfere misterioase pe Marte

Roverul Opportunity, care cutreieră suprafaţa marţiană încă din 2004, a descoperit mai multe sfere de dimensiuni mici pe care inginerii NASA nu le pot explica.

Imaginea de mai sus acoperă o suprafaţă cu o diagonală de numai 6 centimetri, iar inginerii NASA recunosc că nu îşi explică deocamdată cum au luat naştere minusculele sfere de pe suprafaţa marţiană, care au diametre de aproximativ 3 milimetri scrie SPACE.com.

Oamenii de ştiinţă americani au precizat că vor desfăşura teste suplimentare pentru a afla compoziţia şi originea minusculelor sfere care le dau mari bătăi de cap pentru moment. 

Cercetătorii cred că sferele misterioase s-au format în timpurile cînd  planeta roșie avea climă umedă. Acum solul marțian este saturat cu minerale, din care, conform teoriei, și s-au format obiectele.  Experții afirmă că acestea s-au format cu contribuția apei și a microbilor pe care aceasta îi conținea.

Cuvinte cheie:

Planete , Univers , cosmos

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
1035 locuitori

Brezoaia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Brezoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Ștefan Vodă și la 97 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1035 de oameni. Satul Brezoaia a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.