17 iulie 2017, 14:40 Caleidoscop views 15575
17 iulie 2017, 14:40 Caleidoscop views 15575

Ventilatoarele nu ne salvează de caniculă


Foto: bezformata.ru 

S-a constatat că ventilatorul nu poate salva pe nimeni de caniculă. Spre deosebire climatizoare, ventilatoarele nu răcesc de fapt aerul, ci  aduc aerul rece din exterior, dacă sînt plasate în apropierea unei ferestre. Însă dacă temperatura de afara este caniculară, atunci fluxul de aer cald poate doar să crească temperatura corpului.

Pe de o parte, se pare că oamenii simt briza care vine de la ventilator. Cu toate acestea, circulaţia aerului cald provoacă o transpiraţie intensă, iar aceasta accelerează riscul de accident vascular cerebral de căldură, scrie e1.ru

Transpiraţia intensă poate provoca deshidratarea și dezechilibrul electrolitic. Dacă nu compensăm lichidul pierdut destul de repede, atunci ventilatorul va face mai mult rău decît bine. Această problemă este deosebit de gravă pentru cei care au un risc sporit de afecțiuni ale inimii.

Persoanele în vîrstă şi copiii sînt mai vulnerabili la temperaturi extreme, în special deoarece aceștia mai greu recunosc simptomele de expunere excesivă la căldură.

Tot mai frecvent oamenii se bazează pe ventilatoare crezînd căacestea pot  îmbunătăți sănătatea lor. Între timp, aceste erori conduc la faptul că oamenii fără a-și da seama pot suferi un accident vascular cerebral din cauza căldurii.

Cuvinte cheie:

canicula , sanatate , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1358 locuitori

Sinești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sinești și Pojarna. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1358 de oameni. Satul Sinești a fost menționat documentar în anul 1529 cu denumirea Durnești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.