04 iulie 2012, 15:15 Caleidoscop views 25835
04 iulie 2012, 15:15 Caleidoscop views 25835

YouTube va schimba sistemul de comentarii

YouTube dezvoltă o nouă strategie prin care să obţină un mai mare control asupra sistemului de comentarii, cu scopul de a stopa abuzurile, a anunţat directorul de producţie al motorului de căutare, Dror Shimshowitz, citat de  presa străină.

În cadrul Google I/O, conferinţa anuală a dezvoltatorilor, oficialul YouTube a fost întrebat de către un membru al audienţei ce se poate face pentru gestionarea comentariilor obscene lăsate pe canalul său. Shimshowitz a spus că, în opinia lui, comentariile sînt un “Vest Sălbatic” al materialelor video postate pe motorul de căutare şi că, în acest moment, compania lucrează la îmbunătăţirea sistemului de comentarii şi la alte aspecte din site. “Sperăm să facem un update în următoarele cîteva luni”, a adăugat Shimshowitz, refuzînd să dea mai multe detalii despre măsurile concrete care urmează să fie luate.

Motorul de căutare este asaltat în fiecare zi de persoane care, sub anonimat sau sub o falsă identitate, postează mesaje vulgare sau defăimatoare. Comentariile conţin de la injurii şi cuvinte fără sens pînă la mesaje rasiste ori care îndeamnă la ură sau violenţă.

Agresivitatea comentariilor de pe YouTube a devenit pe cît de revoltătoare pentru majoritatea vizitatorilor site-ului, pe atît de notorie. Platforma online dedicată tehnologiei, Buzzfeed, i-a numit pe utilizatorii YouTube “cei mai răi din tot Internetul”. Ulterior, a apărut şi un blog de parodie la adresa motorului de căutare, care adună cele mai urîte comentarii de pe YouTube, Stupid YouTube Comments

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populaţia:
2426 locuitori

Ignăţei este un sat şi comună din raionul Rezina. Ignăţei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 km de orașul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2426 de oameni. Satul Ignăţei din ţinutul Orheiului este atestat documentar în anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.