21 iunie 2012, 10:45 Caleidoscop views 6219
21 iunie 2012, 10:45 Caleidoscop views 6219

Google: solicitările guvernelor de a cenzura textele şi materialele video devin regulă

În fiecare an, autorităţile statelor democratice se adresează către Google, cu cererea de a cenzura conţinutul, scrie Corriere della Sera.

În primele şase luni ale anului 2011 Google a primit mai mult de o mie de cereri de la guvernele din întreaga lume pentru a elimina texte sau materiale video cu conținut ofensator. 461 de cereri au venit din partea  autorităților judecătorești, 546 - au fost informale şi au parvenit, de exemplu, de la ofiţerii de poliţie prin telefon. Google a satisfăcut 54% dintre solicitări. Şi această practică capătă un caracter tot mai sistematic.

Devin tot mai frecvente solicitările de cenzură de natură politică. Şi unele dintre aceste cereri parvin din democraţiile occidentale care anterior nu erau asociate cu cenzura.

Cele mai active în solicitările de "cenzură", au fost Brazilia (128 adresări), India, Bolivia, Republica Cehă, Ucraina şi Iordania.

"Drept cel mai aspru cenzor au fost recunoscute Statele Unite ale Americii. Numărul de cereri cu privire la cenzură într-un an a crescut cu 103% . În a doua jumătate a anului trecut, guvernul american a solicitat date privind 6321abonați.  Google a satisfăcut practic fiecare a doua solicitare", - scrie publicaţia.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1607
Populația:
7138 locuitori

Criuleni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Criuleni. Amplasat într-o regiune de coline şi şes, pe malul drept al rîului Nistru, oraşul Criuleni este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 7138 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1607, cînd este cumpărată de Nicoară Donici cu 100 zloţi tătăreşti.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.