10 mai 2014, 12:12 Caleidoscop views 8442
10 mai 2014, 12:12 Caleidoscop views 8442

Asteroizii au intrat în coliziune cu Pămîntul mai frecvent decît se credea


Foto: magov.net 

Asteroizi gigantici, cum ar fi cei care au ucis cîndva dinozaurii au căzut pe suprafaţa planetei noastre miliarde de ani în urmă, dar mult mai frecvent decît se credea anterior, au declarat cercetătorii de la agenţia NASA.

Asteroizii ucigași, care au dus la dispariţia dinozaurilor, au căzut pe pămînt 65 de milioane de ani în urmă, atingînd 10 km în diametru, relatează phenomenica.com.

Studiind munţii din Australia şi folosind modele computerizate, oamenii de știință au estimat că aproximativ 70 de asteroizi de această dimensiune, sau mai mult au căzut pe suprafaţa planetei noastre între 1,8 şi 3,8 miliarde de ani în urmă. În această perioadă, circa 4 asteroizi de aceeaşi dimensiune au căzut pe suprafaţa Lunii, au anunțat cercetătorii.

Noua cercetare sprijină teoria că Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun s-au format pe alte orbite aproximativ 4,5 miliarde de ani în urmă, iar apoi au "migrat" pe orbitele lor actuale circa 4 miliarde de ani în urmă, ca urmare a interacţiunii dintre forţele gravitaţionale în sistemul solar. Acest eveniment a declanşat o avalanșă de comete şi asteroizi care au intrat în coliziune cu planetele.

 

Sursa: infoniac.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
535 locuitori

Tăura Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 1.28 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tăura Veche și Tăura Nouă. Satul Tăura Veche se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 116 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 535 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1568 cu denumirea Tăuri.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.