03 mai 2015, 12:20 Caleidoscop views 13003
03 mai 2015, 12:20 Caleidoscop views 13003

Personalitatea umană se formează în copilărie

Gama noastră de calităţi personale (personificarea, personalitate etc) sau, mai simplu, caracterul nu se schimbă pe tot parcursul vieţii, din copilărie pînă la sfîrşitul zilelor, se afirmă într-un nou studiu, citat de vancouversun.com. Rezultatele sale arată că comportamentul în copilărie şi viaţa adultă diferă puțin. Cum se  comportă un copil în clasa întîi, la fel se ține devenind adult.

Autorul studiului, Christopher Nave de la University of California, comentînd concluziile afirmă că calităţile personale omul le păstrează în timp.

Astfel, cercetătorii au evaluat 144 de persoane din diferite grupuri etnice în anii de şcoală (din clasele 1 – 6 ), la fel au procedat 40 de ani mai tîrziu. Cercetătorii au studiat calităţi cum ar fi: abilitatea de conversaţie, adaptabilitatea (capacitatea de a se adapta la noile circumstanţe), impulsivitatea şi individualitatea în comportament.

Concluziile la care au ajuns cercetătorii sînt următoarele. Oamenii vorbăreți arătau interes față de materiile intelectuale, erau sociabili, țîncercau să controleze situaţiile în care se pomeneau, şi deja, fiind adulți, au avut un grad ridicat de inteligenţă. Copiii cu abilităţi lingvistice scăzute în viaţa de adult de multe ori au apelat la consiliere în situaţii dificile, şi stilul lor de comportament interpersonal a fost definit ca fiind neîndemînatic.

Şi, în consecinţă, copiii şi adaptabile ridicată la o vîrstă mai înaintată au devenit descătușați, vorbăreţi şi inteligenți. Iar cei care în copilărie au avut adaptabilitate scăzută, la maturitate a avut probleme în comportamentul interpersonal.

Copiii impulsivi, crescînd au devenit sociabili şi au avut o gamă largă de interese. Cei mai puţin impulsivi, de regulă, au fost timizi şi nesiguri.

Cuvinte cheie:

copii , om , psihologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
499 locuitori

Fedoreuca este un sat din cadrul comunei Ciocîlteni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Orhei și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni. Satul Fedoreuca a fost întemeiat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.