05 septembrie 2013, 12:56 Caleidoscop views 12215
05 septembrie 2013, 12:56 Caleidoscop views 12215

Personalitatea individului determină realizările sale la locul de muncă

Într-una din universităţile din Sydney a fost realizat un studiu, care a arătat că, în multe privinţe, trăsăturile de caracter ale persoanei determină statutul său la locul de muncă şi finalitatea pe care în cele din urmă o va atinge, şi nu nivelul de educaţie sau activitatea profesională a părinţilor, relatează reuters.com.

Oamenii cu funcţii de conducere, sînt mult mai deschiși la noi cunoştinţe, de a dobîndi noi experienţe, ei sînt mai conştiincioşi, dar ei mult mai greu merg la compromis, mai ales în probleme de importanţă capitală.

Funcționarii sînt cei mai conștiincioși, dar ei sînt mai puţin deschişi la schimbare, în ceea ce privește furnizorii, printre ei este cel mai mare procentaj al extravertiţilor şi a oamenilor, care uşor intră în contact. Lucrătorii oficiilor sînt pe ultimul loc în ceea ce privește gradul de bună-credinţă, dar aceștia dau dovadă de cel mai înalt nivel de stabilitate emoțională.

"Trăsăturile de personalitate sînt o combinaţie de gene şi educație şi sînt formate, de obicei sub vîrsta de 12 de ani La 30 de ani de caracteristicile personale sînt stabile ", - a declarat Robert Wells, unul dintre cercetători.


Acest studiu s-a bazat pe datele sondajului naţional australian, care a inclus informaţii despre venitul în familie, dinamica pieţei forţei de muncă în ţară, etc. În general, studiul a acoperit mai mult de 20.000 de oameni.

Studiul s-a axat în principal pe distribuţia rolurilor între cele cinci caracteristici ale persoanelor care ocupă diferite poziţii în societate, şi anume, au fost studiate: deschiderea la experienţă, conștiinciozitate,  stabilitate emoțională, capacitatea de a stabili contacte, extravertit sau introvertit.

"Acest studiu poate ajuta factorii de decizie politici, precum şi angajatorii şi angajaţii", - a spus Wells. "Studiul bazat pe modelul de cinci factori este foarte important şi poate face concluzii cu o precizie de aproape 100 % cu privire la efectele aşteptate ale activității profesionale".

Cuvinte cheie:

munca , caracter , om

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
207 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Satul este situat la distanța de 35 km de orașul Florești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1899 cu numele Mîrzești, iar în 1961 a fost redenumită în Octiabriscoe.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.